Downloads

Op deze pagina kunt u documenten aanvragen door uw naam en e-mailadres op te geven.


[contact-form-7 id="33495" "Presentatie verkiezing de Slimste Binnenstad 2 juni 2015 (4MB)|Onderzoeksrapport verkiezing Slimste Binnenstad 2015 (1,7MB)|Juryrapport 2016 lage resolutie (6,24MB)|Juryrapport 2016 hoge resolutie (10,1MB)"]

 

Deze site is een informatiebron voor Smart City ontwikkelingen

Een binnenstad kent vele stakeholders elk met een eigen informatiebehoeftes over de actuele status van de stad. Een toerist zoekt informatie voor het bezoek zoals een vrije parkeerplek en de route naar de bezienswaardigheden, een retailer wil weten hoeveel klanten er die dag te verwachten zijn, een gemeente wil CO2 reductie, etc. Op het eerste gezicht uiteenlopende informatiebehoeftes.

Om deze behoefte aan informatie te bevredigen, is een stakeholder genoodzaakt vele bronnen apart te raadplegen zonder dat er een relatie tussen die bronnen wordt gelegd. Door data uit de openbare ruimte van een stad te koppelen en te analyseren, ontstaat er informatie waarmee nieuwe diensten ontwikkeld kunnen worden.

Smart Data City is een netwerkorganisatie die investeert in het verbeteren van de stad met kennis van technologie, gebruikerservaring en interactie gecombineerd met verandermanagement, werkend op het snijvlak van de digitale en fysieke wereld.

Het doel van het Smart Data City is om in één keer alle relevante informatie beschikbaar te maken voor informatiebehoeftes van elke stakeholder op elk moment. Naast de technische innovatie is er aandacht voor sociale- en procesinnovatie om de mogelijkheden van data uit een stad optimaal te benutten.

Laatste Nieuws