‘The Why’ van Smart Data City

Afbeelding1why

Ik geloof erin dat we als mens evolueren, dat we nu meer dan ooit controle hebben over ons leven door de digitalisering van de wereld. We hebben nu mogelijkheden die ons in staat stellen:

  • meer mensen te ontmoeten,
  • meer te vergelijken,
  • verder te reizen,
  • meer te zien.

Afbeeldingwhy2

 

Ik geloof erin dat de wereld steeds meer draait om informatie. Dat steeds meer beslissingen worden genomen op basis van informatie. Beslissingen die soms kleine en soms grote gevolgen hebben, voor onszelf en voor anderen.

 


Afbeelding3why

Ik geloof erin dat informatie ons leven kan verrijken. Dat we met informatie verspillingen tegen kunnen gaan, onze tijd kunnen gebruiken voor belangrijkere zaken, ons veiliger kunnen voelen.


Afbeelding4why

 

Ik geloof erin dat mijn data waardevol is en dat ik mijn data als ‘betaalmiddel’ kan gebruiken, dat een andere partij inziet dat mijn data waardevol is en voor het gebruik daarvan en evenwichtige tegenprestatie biedt.


Afbeelding5why

Ik geloof erin dat mijn digitale gegevens het beste gebruikt kunnen worden om mijn leven makkelijker, beter en gezonder te maken en ik wil daarvoor zelf meer invloed hebben op het gebruik van mijn digitale gegevens. Ik wil meer controle over mijn digitale sporen hebben. De digitale wereld, net als de fysieke wereld, heeft daarvoor een nieuwe vorm van ordening nodig.

Benieuwd naar het How?