Roosendaal gebruikt data voor Smart Retail

Doelstelling

Roosendaal wil een proeftuin worden voor toegepaste digitale technologie op het gebied van retail, voor de integratie van online en offline op het gebied van winkelen. Hiermee speelt Roosendaal in op de opkomst van de smartphone en daarmee gepaard gaande veranderingen in het gedrag van de consument.

Roosendaal wil de proeftuin inzetten voor de retail sector die zich opnieuw aan het uitvinden is. Er zijn veel losse klein- en grootschalige initiatieven om een passend antwoord te vinden op de veranderingen. Deze worden uitgenodigd om in Roosendaal te komen testen.

Shopping 2020

Als stedenpartner van Shopping 2020 nodigt Roosendaalalle deelnemers uit om de binnenstad als testgebied te gebruiken. De rapporten van Shopping2020zijn te vinden op https://www.shopping2020.nl/.shopping2020

Van de onderstaande rapporten hebben we een samenvatting gemaakt:

Samenvatting Shopping 2020 – De Consument in 2020
Samenvatting Shopping 2020 – De omni-channel organisatie

Samenvatting Shopping 2020 – Delivery
Samenvatting Shopping 2020 – Duurzaamheid
Samenvatting Shopping 2020 – Supply Chain
Samenvatting Shopping 2020 – A changing future of Retail Touchpoints

Eindrapport verkenningscommissie Roosendaal Smart Retail City

Eindrapport verkenningscommissie RSRC 03-2014Onder leiding van Hans Nouwens hebben diverse marktpartijen een verkenning uitgevoerd naar de mogelijkheden voor Smart Retail City.

De verkenningscommissie heeft Retail als insteek genomen om de mogelijkheden van een digitale stadsontwikkeling te onderzoeken. Retail is daarbij breed gedefinieerd als: alle transacties in de binnenstad, met en zonder een betaling. Ook de overdracht van informatie heeft namelijk op vele manieren een waarde. Als geografische afbakening is de compacte nieuwe binnenstad van Roosendaal genomen en als marketinguiting‘Roosendaal Smart Retail City’. De landelijke proeftuin heeft hiermee een lokale verankering.

Het volledige Eindrapport Verkenningen Roosendaal Smart Retail City v1.2 is hier te downloaden.

 

Customer journey

Men gaat om vele redenen naar de stad. Soms om boodschappen te halen, soms om te shoppen, uit te gaan of te gaan werken. Elke reis naar de stad, het verblijf in de stad en de reis terug kent touch points waar de betrokkene een informatiebehoefte heeft. Onderstaand overzicht geeft de customer journey aan van een bezoek aan Roosendaal. Met dit inzicht kan er heel specifiek bepaald worden waar de prioriteiten liggen om aan te pakken.

Customer Journey Roosendaal